Un opening-act pe masura pentru Bob Dylan: Nicu Alifantis si ZAN si trupa BUCIUM

Compania E-Magic – cea care il aduce pe Bob Dylan in Romania, a anuntat astazi artistii care vor deschide concertul legendarului folkist american ce va avea loc pe 2 iunie la Bucuresti, pe stadionul Iolanda Balas-Soter. Acestia sunt Nicu Alifantis si ZAN si trupa Bucium.

Nicu Alifantis nu mai necesita nici o prezentare, fiind unul din cei mai cunoscuti folkisti romani (biografie Nicu Alifantis). Cel mai recent album, Cantece de semineu, al sau a fost lansat in ianuarie 2010 (detalii aici) printr-un concert la Cinema Patria, repetat pe 19 aprilie 2010 la Cinema Scala. ZAN a fost fondata de Nicu Alifantis in 1995 ca trupa de studio pentru albumul Voiaj. ZAN inseamna Virgil Popescu (bass), Relu Bitulescu (tobe), Sorin Voinea (clape), Razvan Mirica (chitara). Dupa ce inregistreaza alaturi de ei si albumul Nichita (1996), ZAN devine trupa de proiecte.

Trupa BUCIUM a fost fondata in anul 2000, de atunci stilul muzical al grupului dezvoltandu-se in continuu catre un mix de rock progresiv, folk, symphonic metal cu bogate infuente tribale. Dupa albumul de debut lansat in 2008, intitulat ”Voievozii”, Bucium a participat la numeroase concerte atat in Romania, cat si in afara tarii, printre spectacolele din cariera trupei numarandu-se si cateva reprezentatii live sustinute in deschiderea unor nume reprezentante ale scenei rock internationale, precum Apocalyptica, Korpiklaani, Finntroll sau Eluveitie (sursa informatii: http://www.classics-fest.ro/).

Bob Dylan este considerat una din legendele muzicii folk, desi in piesele sale se regasesc si influente de blues, rock, country sau gospel. Intr-un clasament realizat in 2004, revista Rolling Stones l-a declarat cel mai important artist solo din toate timpurile. Muzica sa abordeaza adeseori tematici legate de drepturile omului, campanii anti-violenta, fiind frecvent utilizata ca leit-motiv in campanii civice.

Pentru mai multe informatii despre concertul Bob Dylan la Bucuresti, urmariti http://www.classics-fest.ro/


Post Author: Marius Matache

1 thought on “Un opening-act pe masura pentru Bob Dylan: Nicu Alifantis si ZAN si trupa BUCIUM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.