Marius Matache&Folk Band Imperfect in Irish Pub

În ciuda faptului că Ploieştiul nu e nici prea departe de Bucureşti, nici un oraş tocmai mic, de-a lungul timpului singurul eveniment notabil de folk al zonei a fost şi a ramas Festivalul Castanilor. Cel puţin până în acest an, când nişte oamenii cu drag de muzică au hotărât că este cazul de împământenirea unor seri de folk în zonă. Aşa au apărut duminicile muzicale din Irish Pub – The Shamrock. După Mircea Vintilă, Emeric Imre sau Puiu Creţu, pe 31 iulie am avut ocazia să asist la un concert al lui Marius Matache, alături de al său Folk Band Imperfect (Radu Tudoroiu – percuţie şi Alex Nichita – vioară, chitară).

Câteva cuvinte despre locul concertului. Aflat în centrul oraşului, dar nu chiar într-o zonă de trafic intens şi printre case, terasa de la Irish Pub pare ruptă de agitaţia tipică serilor de week-end. Atmosfera era calmă şi degajată când am ajuns, chiar dacă terasa (destul de mare) era aproape plină (avea sa devina plină cu totul pe parcursul concertului), scena luminata şi mare, sunetul bun, oamenii doritori de muzică. Toate premisele pentru un concert bun.

Ceva mai pe larg despre concert. Baieţii au început în forţă, aşa cum o cere un Poem cu cai, pentru a încălzi mai apoi atmosfera în tonurile cunoscutului Mugur de fluier şi a descreţi frunţile cu Zmeul. Din categoria „noi nu cântăm piese triste, ci doar de dragoste…dar acelea nu sunt triste, sunt de dragoste”, ne-am adus aminte de valuri cu piesa Marea, ne-am întrebat cum e să fii Fără cifra 2 şi am primit o piesa mai nouă, pe versuri în engleză, A 1000 times. Tot din categoria piese la început de drum se afla Hai să…, pe versuri de Sorin Poclitaru, ce a primit şi un nume secundar Dragoste după program („pentru că unii nu au timp nici să moară”). Înainte de o invitata-surpriză, ne-am destins fredonând într-o nu ştiu care seară, într-o nu ştiu care vară… (Pseudofabula).

Şi cum deja un ploieştean îşi demonstrase talentul pe scenă (e vorba de Alex Nichita), a fost invitată să cânte Adela Titescu. Tânăra ploieșteancă s-a facut remarcată la Siret (unde de altfel a caștigat premiul ForeverFolk) și ne-a adus aminte că N-ai nevoie de foarte multe, pentru a ne purta apoi la Polul Nord (piesa cu care Adela a participat la concursul pentru albumul de autor Sorin Poclitaru) și prin legenda lui Richard Inima de Leu (ultimele două piese fiind compoziții proprii). Pentru mine a fost o primă audiție a Adelei și dincolo de vocea caldă, dar puternică, mi-a placut zâmbetul pe care îl avea pe scenă și pe care îl împărțea aproape contagios celor din public.

Make și Imprefecții au revenit pe scenă, iar pentru a consolida relația cu publicul am avut parte de un moment Valeriu Sterian. Ca un semn al faptului că cei trei s-au simțit bine, am ascultat o piesa pe care rar am auzit-o în concerte, Paradoxuri Erotice, într-o variantă în care Alex Nichita a schimbat vioara cu chitara și pe care, trebuie să recunosc poate puțin ne-obiectiv, astept cu nerabadare să o mai auditez în această formulă.

Seara a continuat La piață, iar spre deliciul celor mici din public și nu numai, am ascultat și Broasca țestoasă. Cum publicul dorea mai mult, spre finalul concertului publicul a aplaudat și cântat Treceți batalioane române, Carpații, Amintire cu haiduci sau cover-uri Phoenix.

Și dacă tot am vorbit de talentele locale, Alex a urcat singur pe scena pentru a-și demonstra încă o dată calitățile de violonist printr-un moment de muzica clasică apreciat cu aplauze de public. A schimbat apoi vioara pentru un duet chitara – percutie cu Radu Tudoroiu pentru Nothing else matters si nu numai, momente pe care speram ca le vom mai întâlnii în concertele urmatoare.

Pentru a sfârși seara într-o notă veselă și ajungând la un al 3-lea bis, ne-am amuzat pe seama celor 10 mineri din Petrosani.

Publicul a ramas într-un număr mare până la ultima piesa dând astfel o atmosfera plăcută întregii seri. Poate de acum cei care au fost prezenți la concert o vor asculta mai des pe Adela sau pe Alex și vor veni în număr la fel de mare sau chiar mai mulți la viitoarele concerte Marius Matache și Folk Band Imperfect.

Sursa foto:  www.haotik.ro

zp8497586rq

Post Author: Raluca

1 thought on “Marius Matache&Folk Band Imperfect in Irish Pub

Comments are closed.