Cristi Dumitraşcu lansează “Goală prin casă”

Cristi Dumistrașcu reprezintă numitorul comun pentru mai multe proiecte ce fac parte din evoluţia muzicii folk româneşti: Circa Şapte, Km 0, Contrapunct, Bereta.

După 16 ani de colaborări în diverse formule și mai multe albume, vineri, 16 decembrie 2011, începând cu ora 21:30, Cristi Dumitraşcu lansează primul său album de autor, ”un fel de best of din 1995 până acum”, după cum spune chiar el, o retrospectivă. Albumul include piese inedite, nepublicate vreodată, ”piese care poartă cu ele patina timpului în care au fost înregistrate, cum este Drum fără sfârșit, înregistrată în studioul lui Vali Sterian, cu marele artist la pupitru”. Numele albumului – Goală prin casă – vine de la o piesă de dragoste compusă în 2004.

La concertul de lansare vor participa unii dintre muzicienii cu care a colaborat de-a lungul timpului – Adrian Cristescu, Daniel Secărea, Viorel Piţigoi, Andreas Aron, Eugenia Caragancev, Mădălin Voicu Jr., Emanuel Burcea, Dragoş Mirea, Raluca Burcea, Florin Mitrea.

Există circa 90 de locuri pentru care rezervarea costă 15 lei, iar în rest intrarea este liberă. Rezervari la telefon: 0769/GARAGE, 0769/427 243.

Cristi Dumitrașcu s-a lansat la festivalul OM BUN în 1994, apoi în 1995 a câștigat premiul 1. În 1997 a câștigat cel mai mare premiu al festivalului alături de trupa Contrapunct cu piesa Bulgări, mediatizată la vremea aceea de TVR. După ce a terminat Conservatorul din București, a colaborat o scurtă perioadă cu Cristian Pațurcă și Km 0, apoi în 2002 înființează trupa Circa Șapte, o trupă compusă iniţial evident din… circa 7 oameni. Lansează 3 albume în 8 ani: Vesele tereze (2002), Exil în stil (2004) și La rece (2009). Din 2010 îşi reia cariera solo. Cristi Dumitrașcu cântă acum alături de Daniel Secarea (tobe) și Andreas Aron (contrabas) în trupa Bereta. Colaborează şi cu pianiştii Emanuel Burcea şi Adrian Cristescu. Dincolo de cariera muzicală, Cristi Dumitrașcu este realizator de emisiuni la Radio România Actualități.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Cristi Dumitraşcu lansează “Goală prin casă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.