20 de ani lumină

ForeverFolk a susținut mai mereu eforturile de emancipare a muzicii folk, de evenimente organizate cu inima, dar mai ales cu mintea. Primăria Gura Humorului și Asociația F.A.I.R. au pus la cale, la Gura Humorului, un festival de folk atipic, intitulat 20 de ani lumină. El va consta în 11 reprezentații (una pe lună) și o gală finală, toate pe scena Casei de Cultură din Gura Humorului. Spectacolele vor avea loc în a 3-a sâmbătă a lunii, fiecare reprezentație urmând să includă, în general, doi artiști. Iar noi ne alăturăm cu mare bucurie eforturilor organizatorice.

20 de ani luminăLista artiștilor ce și-au dat acordul să participe la această serie de spectacole este mare, printre artiștii confirmați numărndu-se Emeric Imre, Dinu Olărașu, Mircea Rusu, Ovidiu Mihăilescu, Vasile Mardare, Puiu Crețu, Evandro Rosetti, Adrian Ivanițchi sau Fără Zahăr.

20 de ani lumină nu reprezintă, așa cum ar putea crede unii, perioada de timp până când folkul va ajunge din nou să umple stadioane. E doar o metaforă privind ambiția organizatorilor să facă din acest festival o tradiție. Nu va fi ușor, dar dacă era ușor ar fi făcut toată lumea câte un festival. Primul spectacol din festival îi are ca invitați pe Emeric Imre și Ștefania Iacob și va avea loc pe 22 noiembrie 2014, începând cu ora 19:00.

Parteneri: ForeverFolk, ImpactFM

Pentru informații suplimentare: Sorin Poclitaru – telefon: 0740-856-853 sau e-mail asociatiafair@gmail.com

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.