Premiile ForeverFolk 2016 răsplătesc, în cel mai virtual mod cu putință, cei mai harnici folkiști și cele mai simpatice proiecte ale anului trecut. Ca de obicei, sunt 5 categorii: Cel mai bun artist, Cea mai bună piesă folk, Cel mai bun album, Cel mai bun tânăr artist și Evenimentul anului. Studiind ce s-a întâmplat în 2016, categoriile Cel mai bun artist, Evenimentul anului 2016 și Albumul anului 2016 nu se votează, vor fi strict deciziile mele.
Cum am stabilit propunerile de mai jos:
- la tineri artiști, au contat participările din festivaluri, activitatea componistică și imaginea de ansamblu;
- la piese, am ales piese care au apărut în 2016 pe albume sau pe conturile oficiale de YouTube ale artiștilor și care au avut și ceva impact (toate patru au minim 10.000 de vizualizări pe YouTube).
Așadar, să nu mai lungim discuția, iată propunerile pentru care puteți vota.
Puteți vota pentru Premiile ForeverFolk 2016 până pe 14 februarie ora 13:00.
UPDATE 1: Piesa Nicu Alifantis – Cântec pentru prințese a fost retrasă din concurs la solicitarea artistului (o puteți vedea în comentariile de mai jos).
15 thoughts on “Votează Premiile ForeverFolk 2016”
zlavoc cristian
(8 February 2017 - 00:27)Respect pentru toata munca facuta pana acum dar daca tot studiezi atat de mult …..ia le pe toate ! Zic !
Andrei Sorin
(8 February 2017 - 09:22)La capitolul ”Cea mai buna piesa” … cred ca nu au fost ascultate toate piesele aparute in anul 2016 !
La capitopul ”Tineri folkisti” ar trebui inclusi in lista mult mai multi !
Chestia asta cu ”votati voi, ce va dam noi” nu prea aduce a democratie !
Marius Matache
(8 February 2017 - 09:54)@Andrei Sorin si @Zlavoc Cristian cand am cerut propuneri de piese si de artisti, unde ati fost? Ia uitati aici https://www.foreverfolk.com/2017/01/04/piesa-anului-2016.html
In plus, n-am spus niciodata ca e democratie pe ForeverFolk.
Sorin
(8 February 2017 - 17:07)Eu cred totusi ca au fost criterii absolut corecte.Ce alte piese aparute ziceati ca au prins?
Nicu Alifantis
(9 February 2017 - 18:18)M-am gândit bine și îl rog pe Make (Marius Matache) să mă scoată din acest top. Sunt mult prea bătrân si prefer să-i las pe cei tineri să spună cu mai multă forță ceea ce au de comunicat. Sunt realmente onorat că m-ați băgat în seamă, dar prefer să stau de-oparte și să nu deranjez pe nimeni. Multumesc pentru înțelegere și mult succes tinerilor concurenți!
Nicu Alifantis
PS Eu am votat Fără Zahăr!
Nicu Alifantis
(9 February 2017 - 18:29)Nu prea stiu cum e cu regulamentul lu’ Nea Make, dar aș vrea să donez voturile mele băieților de la Fără Zahăr, nu de alta, dar sunt fan de când au apărut! Se poate?
PS Poate pe-asta n-o mai postez de două ori, să văd dacă-mi iese! Baftă!!!
Nominalizări piesa anului 2016 - Muzica sufletului tau
(9 February 2017 - 18:41)[…] acesta fiind unul din criteriile nominalizării (celălalt să apară în 2016, logic). Puteți vota cea mai bună piesă a anului 2016 până miercuri, 14 februarie, ora […]
Nicu Alifantis
(9 February 2017 - 18:43)Mulțumesc, pentru înțelegere și onorat că m-ai băgat în seamă, Marius Matache, zis și Make!
doina
(9 February 2017 - 20:09)Sebastian ionel
Andrei
(13 February 2017 - 11:40)Chestia asta cu … ”In plus, n-am spus niciodata ca e democratie pe ForeverFolk.” nu suna bine deloc ! Ori facem ceva sa promovam muzica folk, ori ne facem fiecare o ”democratie proprie” ! In plus, vad ca a disparut un capitol de vot – albumul anului 2016.
Marius Matache
(13 February 2017 - 11:53)@Andrei Au disparut mai multe – artistul anului, evenimentul anului, album folk. Cat despre promovarea muzicii folk, dupa aproape 3000 de articole, din care 2/3 de substanta, de continut, de documentare, da-mi voie sa merg pe mana mea. Cand cei pe care ii promovez de aproape 9 ani sau cei care citesc vor plati cheltuielile site-ului, atunci pot sa ia parte si la decizii (desi nici atunci, daca o luam dupa regulile presei clasice). O mai spun o data: ForeverFolk nu e site-ul folkului romanesc, e doar site-ul meu, pentru ca eu ii platesc facturile, nu folkul romanesc.
Clarisa
(13 February 2017 - 19:53)Am votat Sebastian si Stefania, cea din urma mai ales pentru versuri 🙂 Va pup
Nicu Alifantis
(26 February 2017 - 17:39)Folk la folk nu-și scoate ochii…
Va fi o confesiune.
Rămăsesem dator cu un gând bun către un om, care m-a învăluit de fiecare dată, ori de câte ori a avut ocazia, cu multă căldură și prietenie. E vorba de Marius Matache și al lui Foreverfolk. Sigur, deja lui i-am mulțumit, dar simt nevoia de a face asta și public, pentru că după părerea mea merită din plin acest lucru pentru ceea ce face pentru breasla folkiștilor. Pe 23 februarie am primit un mail de la Make prin care mă atenționa să urmăresc câteva link-uri.
„Thu 23-Feb-17 2:41 PM
Marius Matache
Lecturi
To Nicu Alifantis
Unul e cu felicitari
https://www.foreverfolk.com/2017/02/22/premiile-foreverfolk-2016-laureatii.html
Doua sunt cu folkistii
https://www.foreverfolk.com/2017/02/23/florin-sasarman-si-vali-serban.html
https://www.mariusmatache.ro/orgolii-individuale-interese-de-grup/
Te pup, spor la repetitiile pentru 1 martie,
Make”
Am făcut-o și mare mi-a fost uimirea să aflu că am fost desemnat de către Foreverfolk „Artistul Folk al Anului 2016”. M-am întrebat de ce, iar explicațiile le-am găsit citind link-urile din mail-ul lui Make (le regăsiți mai sus). Recunosc, mă bucur de fiecare dată ca un copil când primesc un premiu și nu vă ascund că asta mă onorează, dar mă și obligă totodată. În concluzie, mulțumesc, Foreverfolk, mulțumesc, Marius Matache!
Am rămas de la debut și până în prezent atașat acestei bresle, pentru că în tot acest timp m-am strecurat prin ale vieții mereu agățat de o chitară. Am avut șansa unor înaintași cu care m-am mândrit și pe care i-am respectat atât pentru opera lor, cât și pentru ceea ce mi-au oferit drept învățătură. Am conștientizat în tot acest răstimp că respectul pentru breaslă este cel mai important lucru. Drumul de la ucenic la maestru e unul lung și anevoios, dar absolut necesar. Nu poți sări etapele acumulării, ale perfecționării. N-ai voie. Cum la fel n-ai voie, atunci când ajungi a fi încununat cu cel mai mare grad al breslei să întorci spatele colegilor tăi. Am mai învățat că generozitatea, onestitatea, caritatea sunt esențiale pe drumul lung al dobândirii maturității profesionale.Ținta pe care ar trebui s-o atingă fiecare dintre noi nu este aceea de-a ne considera noi înșine cei mai buni, ci de-a dobândi recunoașterea breslei.
În artă, după părerea mea, nu există democrație. Există o ierarhie a valorilor ce trebuie respectată și onorată așa cum se cuvine.
Ne convine sau nu, trebuie să ne acceptăm poziția pe care am dobândit-o prin recunoașterea confraților noștri. Avem tot dreptul să ne dorim mai mult. Nimeni nu ne oprește din visul nostru de-a accede, dar asta se face, chiar dacă sună șablonistic, numai și numai prin muncă și prin aprecierea celorlalți a rezultatelor acesteia. Acestea au fost și sunt principiile mele după care m-am călăuzit pe drumul meu profesional și de la care nu am absolut niciun motiv de-a abdica. Poate că din această cauză uneori am fost catalogat ca fiind dur.
Da, profesional am fost și voi rămâne un dur, chiar dacă uneori am încercat să fiu conciliant, ori permisiv. În niciuna din situații nu m-am simțit străin de mine, de gândurile mele, de trăirile mele. E mult prea târziu să mă mai pot schimba, să devin altcineva. Consider că am ajuns la vârsta la care îmi pot expune gândurile așa cum sunt. Nu știu dacă e de bine sau nu, dar pot afirma că mă reprezintă, că nu mă ascund după nimic, că nu sunt laș.
Din acest motiv am eliminat câțiva colegi din existența mea. Nu pentru că aș fi avut ceva cu ei, ci pentru simplul motiv că m-au dezamăgit profund după ce am investit enorm în ei. Dinu Olărașu și Țapinarii sunt doar câteva exemple. Le dau numele pentru că s-au dovedit a fi extrem de vocali în urma deciziei mele de-ai înlătura din preajma mea. Ce mă amuză e faptul că atât ei, cât și acoliții lor, s-au transformat în mici monumente ale mirării neînțelegând ce am cu ei după ce, nu cu multă vreme în urmă, m-am purtat frumos cu domniile lor. Simplu, răspunsul e în ei, nicidecum la mine. Nu eu m-am schimbat, domnilor.
În fine, revenind la mutoanele noastre, îmi doresc foarte tare să vină tare din urmă noua generație. M-aș bucura, sincer, pentru că am ferma convingere că cineva trebuie să ducă mai departe ceea ce au clădit cu greu ai mei. Efortul bătrânilor a fost mare, uriaș aș putea spune. Habar n-am cât vom mai putea să facem asta, numai bunul Dumnezeu o știe. Așa că, ușa e deschisă, fiți bineveniți!
Nimeni nu vă pune opreliști să duceți mai departe ceea ce au construit cei din genereția mea, „pensionarii”, cum le spuneți voi.
Veni, vidi, vici!
Nu vă stă nimeni în cale!
Petre Ispas
(12 April 2017 - 09:24)@Nicu Alifantis, la trecutu-ti mare micut viitor. Problemele legate de comportamentul inadecvat pe scena cât si în scris ti le cunoaste toata lumea dar din pacate doar un psi bun poate sa le mai rezolve. Uiti cum te comporti în backstage, valurile de furie care te apuca si cum dai cu totul de pamânt, cum te razbuni pe public când nu-ti iese. Mai mult, ai nevoie sa fi acoperit când bagi falseturi de menestrel pe chitara. Nu esti deloc un exemplu si îmbatrânesti urat de tot vituperând peste tot.
Mai ai putin de trait încearca sa devii ce nu ai fost niciodata, om.
Marius Matache
(12 April 2017 - 14:44)@Petre Ispas aveti si vreun argument la treaba cu comportament neadcvat pe scena? Sau doar vorbim discutii?