Câștigătorii Premiilor ForeverFolk 2018

A venit momentul să anunțăm câștigătorii Premiilor ForeverFolk pe anul 2018. Trei dintre premii le știți deja, ele fiind decise de publicul cititor și votant care a accesat site-ul nostru în săptămâna dedicată votului.

Cel mai bun artist al anului 2018: Nicu Alifantis. Dacă vi se pare că există vreun artist care să poată pună pe masă în 2018 mai mult de un material ca Memorabilia (aveți recenzia aici), un album foarte bine asortat momentului (Țara de unde vin, în an centenar) și o carte, aștept cu atenție și nerăbdare să îmi spuneți că nu am dreptate.

Cea mai bună piesă a anului 2018: Cătălin StepaEa vine joi. Aș vrea să vă ofer piesa, ca să vă faceți o impresie, din păcate ea nu există nicăieri pe YouTube sau servicii de streaming. Q.E.D.

Premiul Liviu Nechita pentru cel mai bun tânăr artist al anului 2018: Luminița Donisă. O surpriză pentru mine, o felicit pe tânăra folkistă din Valea Jiului, sper ca atunci când merg la Petroșani să îi duc și premiul. Victoria ei a fost categorică, a avut cu 50% mai multe voturi decât ceilalți doi concurenți împreună. Pe de altă parte, constat un fapt îngrijorător: doi dintre cei mai promițători tineri folkiști au reușit să convingă foarte puțini oameni să îi voteze. Credeți că au vreo șansă să vândă singuri 1000 de albume vreodată?

Evenimentul anului 2018 în muzica folk: Festivalul Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș. Eforturile pe termen lung se văd, s-a reușit crearea unei tradiții în București, după ce “Om Bun” a devenit doar o gală a consacraților. În plus, deschiderea spre artiștii tineri (vă reamintesc, 4 recitaluri ale unor artiști foarte tineri în 2018) e îmbucurătoare și sper să continue.

Cel mai bun album al anului 2018: Alexandru Andrieș – Petrică are o oaie. Mi-e dor de un astfel de album incisiv de cel puțin 10 ani, simțeam nevoia unui mesaj intens, percutant, acid, în ton cu vremurile pe care le trăim. Cronica albumului o găsiți aici, dar vă recomand să îl ascultați integral, este un must-have.

Felicitări laureaților, felicitări celor care continuă să compună, să realizeze spectacole și evenimente de calitate, felicitări tuturor celor care se ambiționează să facă lucrurile bine! Premiile ForeverFolk nu încearcă decât să mai arate lumii niște nume, niște discuri, niște fapte bune! Pe anul viitor!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.